8. dets 2013

https://www.youtube.com/watch?v=5kUk9y2KBEE
Lilleküla meedia: Koolitee
Rühm F5
SandraR
MadisK
KatrinP
ChristianV
VirginiaL

1 kommentaar:

  1. Kommentaarid Rühm F5 videole "Koolitee"

    Plussid:

    1. Väga omapärane idee ja lähenemine ülesandele nii sisulises kui visuaalses mõttes.
    2. Huvitav jälgida, hoogne ja põnev!
    3. Kaameratöö on hea ja mitmekesine, annab hästi edasi pildis toimuvat liikumist ja pinget.
    4. Täpne ja üheseltmõistetav kostüümivalik, mis toetab videos toimuvat.
    5. Väga humoorikas ja huvitav video. Ajas naerma ja tekitas põnevust.

    Mida võiks kõpitseda:

    1. Soovitan lisada video algusesse tiitrid, mis kirjeldaks, et tegemist on õppefilmiga "Koolitee" läbi koolijooksu perspektiivi. Ühesõnaga anda vaatajale kuidagi teada, et tegemist on tegelikult õppefilmiga, kus õpetlikke näited tuuakse vaatajani läbi spordivõistluse prisma.
    2. Kommentaatori heli kõigub aeg-jalat. (See võib olla ka taotluslik?) Siiski soovitan
    kommentaatori helist välja lõigata kohad, kus on tekstipausid ja on kuulda mikrofoni krõbisemist.
    3. Kuna tegemist on õppevideoga teemal kuidas korrektselt kooli minna, siis võiks videos olevate jooksjate eksimuste ajal peale kommentaatori tekstide olla ka mingi tekst ekraanil, mis kirjeldab, mida jooksja valesti tegi ja mida jooksja õigesti tegi, et vaataja saaks selgemini asjast aru. Video lõpus on kõik vead välja toodud trahvipunktide näol. Need trahvipunktid, koos täpsustava selgitusega võiks ekraanile ilmuda juba jooksja vea sooritamise ajal.
    4. Kui mingit kohta oleks tarvis veel eraldi rõhutada, saate kasutada sama korduse motiivi, mida korra olete juba joogi üleandmise kohas kasutanud.
    5. Montaaž on üldiselt väga hea ja tihe, kuid seda annaks isegi veel tihedamaks lõigata. Ma soovitaks teil välja lõigata kõik kohad, mis vaatajale midagi informatiivset juurde ei anna ja kus tekib ka kommentaatori teksti sisse paus. Näited: Koht, kus jooksja "Bauer" ületab teed (00:59 youtube'is) ja vaatab paremale-vasakule (suur plaan) ja jookseb kaadrist välja, siis võiks kohe lõigata üldplaani, kus Bauer ületab teed. Poleks vajalik väidata Baueri taha jäävat pooleliolevat ehitust.
    Peale Baueri teeületust võiks kiiremini jõuda jooksja "Teichmanni" teeületuseni - minu hinnangul on liiga pikalt näidatud tema jooksmist.
    Selliseid näiteid on veel mitmeid, eriti video lõpupoole. Soovitan kokkuvõttes selle võistluse natuke kiiremini ja soravamalt lõpetada. Proovige kogu videot natuke tihedamaks lõigata.

    Jõudu ja jaksu,


    Raigo



    VastaKustuta

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.